9 | Bedrijven makkelijk en veilig bestanden delen

WeTransfer is een social media platform dat in 2009 is ontstaan waarbij makkelijk en veilig grote bestanden kunnen worden gedeeld met anderen. De website is enorm gebruiksvriendelijk en daarmee gemakkelijk en laagdrempelig. Ook voor jouw bedrijf is dit een uitkomst op meerdere gebieden. Volgens Co-Founder Nalden maakt WeTransfer het proces van bestanden uitwisselen zo toegankelijk en sexy mogelijk. Een groot bedrijf zoals Nike maakt er al gebruik van.

wetransfer-screen

Eenvoudig gebruik

Wat het grote voordeel is aan de website, is dat je je niet hoeft te registreren en dus ook nooit hoeft in te loggen. Je gaat simpelweg naar de website toe en ziet gelijk een vakje waarbij je bestanden toe kan voegen, de e-mailadressen van de ontvangers kan toevoegen en een bericht erbij kan versturen. Vervolgens krijg je ook een melding wanneer je bestanden succesvol zijn geupload door de andere partij(en). Bij gratis gebruik blijven de bestanden twee weken staan.

Persoonlijke channel

Wanneer je een eigen channel aanvraagt bij WeTransfer kun je tegen betaling je eigen achtergrond plaatsen, waarbij bezoekers ook nog eens worden doorgelinkt naar je website of social media account. Nike bijvoorbeeld maakt er gebruik van door hun nieuwste modellen schoenen hierop te presenteren. Je kunt dus bestanden versturen met mooi jouw eigen producten en logo op de achtergrond. Wanneer je een eigen channel hebt blijven de bestanden in plaats van twee weken dagen een maand lang staan. Volgens medeoprichter en COO WeTransfer Rinke Visser krijgen zij enorm veel aanvragen van bedrijven om een eigen channel te starten en is er zeker sprake van een behoefte daarnaar.

Delen met relaties

Het platform is enorm handig om grote bestanden te delen met relaties. Bijvoorbeeld voor medewerkers bij een tijdschrift is het een uitkomst. Denk aan de grote hoeveelheden foto’s en bewegend beeld er heen en weer moet worden gestuurd en dit op een dagelijkse basis.

Gelinkt met Google+

Wanneer je bent gelinkt met Google Plus kun je nog grotere bestanden delen, namelijk tot 5G.

Al met al is WeTransfer een echte uitkomst voor het simpel, snel en betrouwbaar delen van grote bestanden met relaties overal ter wereld. Maak het jezelf niet moeilijk als bedrijf en maak gebruik van de voordelen die dit platform biedt.

Zie hier een link naar een filmpje ter verduidelijking van het platform:

Geraadpleegde bronnen:

http://tijlvos.nl/wetransfer-achtergrond-maken/
http://www.bright.nl/eigen-kanaal-bij-wetransfer
https://www.wetransfer.com/
https://www.wetransfer.com/about?trk=panel
http://www.baaz.nl/content/interview-nalden-over-het-succes-van-wetransfer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s